in

Shpifjet e një seriali turk për Shkupin

Shkruan: Emira Selimi

Ura e gurit në Shkup i ndanë pjesën shqiptare dhe pjesën maqedone. Ashtu ka mbetur shprehja pasiqë këto ndarje vetëm se vitëve të fundit nuk vërehen pothuajse aspak. Të dyja etnitë mund të shetitën lirshëm në të dyja anët. 

Çarshia e vjetër e Shkupit është e shqiptarëve, duke marrë parasysh se aty numri më i madh i lokalëve janë të shqiptarëve, aty flitet më së shumti vetëm gjuha shqipe.Në Shkup mund të jetojnë një % shumë e vogël me turq dhe kjo% janë shqiptarë të asimiluar.

Një serial turk që po xhirohet në Shkup paska thurrur përalla të pavërteta, duke e ndarë Shkupin në atë turk dhe maqedonas! Sigurtē do entuziazmohen turqit duke menduar se aq shumë e paskan shtrirë ndikimin e tyre nē Shkup duke asimiluar edhe shqiptarët këtu njejtë sikur i kanë asimiluar 10 milion në Turqi.

Shkupi ēshtë i shqiptarëve dhe kjo histori asnjëherë nuk do të shuhet përderisa kētu ka ende luftëtar diplomat dhe intelektualë punëtorë që kurrë nuk do ta lejojnë asimilimin e shqiptarëve dhe zhvëndosjen e monumentëve kulturore shqiptare duke i zëvendëduar me ato otomane.

Për fund, mos ta harrojmë “Masakrën e Manastirit”.Armiku s’ka qënë mik kurrë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Loading…

0

Osmani: Falë xhudos flamuri ynë u ngrit mbi të gjithë flamujt e tjerë

Hovenier: Të mos flenë të qetë ata në Kosovë e rajon janë të përfshirë në korrupsion