in

REKA SHQIPTARE NË KONFERENCËN E LONDRËS

Në foto :Konsulli i Austro-Hungarisë në Shkodër,Theodor Ippen me veshje kombëtare shqiptare.

Nijazi Muhamedi

(“Betejat  tri net me harta për Rekën të Konsullit të përgjithshëm austro-hungarez  në Shkodër ,Theodor Ippen,i ndihmuar nga Konsulli austriak ,GIES’L në CETINJE:”Coptimi i Shqipnisë,në Konferencën e parë dhe të dytë të Londrës.Përkthyer në Shqip nga Dr.FEJZI ISA DOMNI,New York,1967)….”…

Në vijim,Ippeni(Teodor)e gozhdoi konsullin rus me pyetjen nëse ai pretendonte që Manastiri i Shën Joan Bigurit të qe një themelim sllav..Konsulli rus Petrajevi mandej tha që mund të jetë qenë një themelim bizantin…Me tej,Ippeni e informoi atë se kishte mendime që orthodoksët në Rekë nuk qenë sllavë,por shqiptarë.

Ai kishte mësuar prej një armëtari që prifti në Galicnik dhe mësuesi i shkollës flisnin plotësisht shqip dhe se kjo ishte e vërtetë për gjithë banorët e atjeshëm…””Teodor Ippen dhe Shqiperia në fokusin e Perandorise Austrohungareze”,fq.110,.-Annelise Wernicke…Në foto :Konsulli i Austro-Hungarisë në Shkodër,Theodor Ippen me veshje kombëtare shqiptare.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Loading…

0

MaIcoIm: Serbia kurrë nuk është njohur ndërkombëtarisht me Kosovën si pjesë të saj

Partia Ekologjike dhe FDP do ta përcaktojnë kancelarin e ardhshëm në Gjermani