in

Godet Macron: Të ndalohet turqizimi i Shqiptarëve të Maqedonisë së veriut!

Presidenti Francez Emanuel Macron ka folur sot për propozimin Francez që ishte pika kyçe e cila ndihmoi Maqedoninë e veriut të hapë negociatat me BE.

Presidenti Francez në një deklaratë për mediat franceze theksoi se Maqedonia e veriut duhet të integrohet shpejtë në BE dhe për këtë qeveria aktuale dhe ajo që do të vijë në të ardhmen duhet të punojnë shumë për popullatën që jeton në RMV.

Macron citoi se tek Shqiptarët në RMV po punohet nga disa shërbime te huaja për turqizimin e tyre dhe qëllimi është që deri në vitin 2050 të ketë një rritje drastike të përqindjes së turqve në RMV.

Dhe për ta parandaluar këtë asimilim të popullatës Shqiptare në RMV duhet që partitë politike Shqiptare në RMV të punojnë nga afër me popullin e tyre.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Loading…

0

Me trailer: “Illyricvm” e krijuam për tetë vjet, e rindërtuam edhe gjuhën ilire

Kushdo që lidhë pakt me Putinin, do të korrë luftë