in

Çfarë thoshte poeti kombëtar, Naim Frashëri, për mbulimin e femrës muslimane, 100 e ca vjet më parë?"

Të mëshehurit dhe të mbuluarit e fytyrës së gruas s’ka qënë në kohën e profetit, por është çpikur më vonë. Ndalim i math në përparimin e një kombi!Si mund të vejë mbroth një komb kur gratë, domethënë gjysma e njerëzisë rron e mbyllur si në kuvli? 

Si mund të jetë i zgjuar e i mbarë një komb pa patur në vijë jetën e shtëpisë e të fëmijësë, dhe këto qysh mund të bëhen kur burri rrin veç gruas?Ç’dashuri, ç’ arsye mund të mësojnë e të marrin djemtë e një të tillë familje…

Gruaja duhet të jetë e mësuar më shumë se burri se fëmija së pari nga mëma e marrin arsimin dhe mësimet… 

Gruaja është mëmë e fëmijës, zonjë e shtëpisë dhe krejt i njerëzisë”, shkruante Naim Frashëri

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Loading…

0

Meta pritet të kurorëzohet me Berishën, për përmbysjen e Ramës !

Erdogani i bie në gjunjë Putinit, gazin do ta paguaj me rubla